De invloed van jouw relatie met je moeder op het succes in jouw leven en werk

Ik dacht vandaag is het moederdag, dus wellicht leuk om iets te schrijven over de relatie met je moeder. Vandaag worden namelijk vele moeders weer letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet en spreken we onze liefde, waardering en onze dankbaarheid uit. Misschien vier je deze dag samen met je moeder, misschien is het juist een uitdagende dag omdat je je moeder mist of is je relatie met je moeder een uitdaging. Dat de band met je vader en moeder invloed op jouw leven hebben, is vast geen verrassing

De relatie met je moeder is de meest vanzelfsprekende relatie en tegelijkertijd ook 1 van de meest complexe relaties in het leven.

Mijn ervaring is dat als je je moeder kunt aannemen voor wie ze is, dat je diep van binnen de levensenergie meer voelt stromen. Want hoe jij tegen het leven aankijkt en hoe jij je tot het leven verhoudt, staat in verbinding met hoe jij jezelf diep van binnen verbonden hebt met je moeder. Oftewel welke innerlijke plek je haar geeft, heeft invloed op hoe jij diep van binnen tegen het leven aan kijkt. Want door je te verbinden met je moeder ben je in staat om op een dieper niveau en met volle overgave in contact te staan met een ander.

Als je relatie met je moeder minder is, kun je bijvoorbeeld onrust in het leven ervaren, moeite hebben met persoonlijke relaties, moeite hebben om je volledig met het leven te verbinden, het lastig vinden om voor grote groepen te staan of het lastig vinden om je te verbinden met je vrouwelijkheid en vrouwelijke energie (zowel voor mannen als vrouwen).

Jouw moeder en het aangaan van relaties

De relatie die jij dus hebt met je moeder speelt dus een grote rol bij hoe jij relaties in jouw leven aangaat. Oftewel hoe jij jezelf innerlijk met je moeder kunt verbinden, bepaalt je maximale vermogen om je te verbinden met anderen, dus ook met je collega’s, vrienden en je partner.

Als je band niet optimaal is, wil niet zeggen dat je geen fijne relaties kunt hebben, maar wellicht zouden je relaties dieper kunnen gaan.

Ebook Ben de krachtigste versie van jezelf

Ben de krachtigste versie van jezelf!

Download dit e-book gratis en ontdek de invloed van jouw familiesysteem op jouw werk.

Jouw ouders als ‘package deal’

Els van Steijn schrijft in haar boeken dat je ouders een ‘package deal’ zijn. Ze zijn het mooie, het minder mooie en ook datgene wat je zo graag wilt ontvangen en wat er niet is. Je bent goed met je moeder verbonden als je haar haar plek gunt. Ze mag helemaal zijn wie ze is. De mooie dingen, de nare dingen en alles wat bij haar hoort.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de verbinding met je moeder te verbeteren, zelfs als ze er nu niet meer is of als je haar niet meer spreekt. Het gaat namelijk om het innerlijke beeld. Je kunt namelijk altijd dankbaar zijn voor wat je wél van haar hebt gehad. Ouders geven namelijk wat ze kunnen en ze hebben tenslotte het grootst mogelijke cadeau aan je gegeven, Jouw leven. Maar in het algemeen komt het neer op de kunst om los te laten wat niet van jou is en te omarmen wat wel van jou is. Oftewel bij je moeder laten wat van haar is en aan te kijken wat van jou is.

Kijk niet alleen maar zie haar echt.

Ik wens jullie allemaal een geweldige dag waarbij je in verbinding mag staan met je moeder, waar ze momenteel ook mag zijn. En als je de mogelijkheid hebt, kijk deze keer niet alleen naar je moeder, maar zie haar ook echt. Luister niet alleen, maar hoor ook wat ze zegt. En een bloemetje geven mag natuurlijk ook 😉.


Meer ontdekken over de invloed van jouw familiesysteem op jouw werk?

Krijg aan de hand van 5 modules, stap voor stap in 20 lessen, meer inzicht in de invloed van jouw familiesysteem op jouw werk. Wil jij je niet meer continue oververantwoordelijk voelen? Niet altijd meer de rotklussen voor anderen opknappen? Wil jij meer je eigen ruimte innemen en als krachtige professional de werkvloer betreden. Doe dan deze online training.

Wil je meer lezen over de relatie met je moeder?

Wil je dit artikel delen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkedin
Deel op WhatsApp

Laat een reactie achter

GRATIS E-BOOK

Ebook Ben de krachtigste versie van jezelf

'WEES DE KRACHTIGSTE VERSIE VAN JEZELF'

Ontdek de invloed van jouw familiesysteem

Ontdek de invloed van jouw familiesysteem op jouw werk. Ontdek hoe jij de krachtigste versie van jezelf kunt worden en hoe jij met meer energie, flow en impact jouw werk als professional kunt vormgeven.

.
Kan ik je helpen?