NLP Practitioner Opleiding
Regisseur van je eigen leven

NLP Practitioner opleiding voor (toekomstige) professionals

Neem de regie over jouw carrière en jouw leven

Algemeen

Heb jij het gevoel dat er meer in je zit? Wil jij het maximale uit jezelf en uit anderen naar boven halen? Ben jij benieuwd hoe jij jouw carrière een boost kunt geven door met impact te leren communiceren? 

Welke motivatie jij ook hebt, deze opleiding is uitermate geschikt voor jou als jij wilt groeien, meer persoonlijk leiderschap wilt tonen en krachtiger wilt communiceren. In deze opleiding leer jij duidelijke doelen te stellen en te bereiken, krijg je meer inzicht in waarom je doet wat je doet en ga je daadkrachtiger en zelfverzekerder communiceren. Door bewezen NLP technieken leer je hoe je dicht bij jezelf blijft en toch jouw doelen en resultaten kunt behalen zowel privé als professioneel. 

De opleiding is intensief waarbij je wordt uitgedaagd naar je kern te gaan en jezelf opnieuw te ontdekken. De focus van een opleiding bij Tree Eleven ligt op de praktische toepasbaarheid en het samen leren terwijl je plezier hebt. NLP moet je vooral doen en ervaren!

De basis voor iedere professional
Je hebt in het verleden leren lezen, schrijven en rekenen. Wellicht herinner je je ook nog dat je alle steden uit je hoofd moest leren voor aardrijkskunde. Maar wie leerde jou hoe jouw eigen brein werkt? Hoe je je gedachten zo kunt vormen, dat ze je helpen in plaats van tegen je werken. Hoe je met een ander een goed gesprek kunt voeren? Hoe je simpelweg een gelukkig leven leidt? De meeste mensen blijven dezelfde patronen volgen die ze als kind leerden. Maar als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. 

Door het observeren en bestuderen van succesvolle mensen zijn er vaardigheden ontdekt die enorm bijdragen om succesvol te zijn en om je gelukkig te voelen. Vaardigheden en technieken die zorgen dat het contact met jezelf en met anderen verbetert en die maken dat jij regie neemt in jouw eigen leven. En het mooie is, dat het niet eens zoveel tijd kost om deze vaardigheden te leren. Word je daarom met deze NLP Practitioner opleiding bewust van jouw denken, voelen en handelen en leer dit op een positieve manier in te zetten voor jou én jouw omgeving. 

3 pijlers: Impactvol (bege)leiderschap, persoonlijk groeien en NLP integreren in leven, werk en relaties.
Naast dat deze intensieve opleiding een persoonlijke ontdekkingstocht is, die je een enorme verrijking oplevert op zowel persoonlijk als professioneel vlak, leer je de NLP vaardigheden en technieken daadwerkelijk te integreren in jouw leven, carrière en relaties. De derde pijler is gericht op (bege)leiderschap, waardoor je direct verschil zult merken in het begeleiden, coachen, trainen, managen, motiveren en inspireren van anderen. 

Praktische Informatie
 Doorlooptijd:

NLP Practitioner Intensive: 10 dagen (2 blokken van 5 dagen in 2 weken)

Tijden:
09:30 – 17:30

Aantal deelnemers:
Kleine groepen, maximaal 12

Locatie:
Utrecht

Wanneer:
Intensive (10dgn): Juli 2024
Alle data

Certificering
Internationaal NLP certificaat van The Society of NLP en mede ondertekend door dr. Richard Bandler, co-creator van NLP.

Investering:
3200,- vrijgesteld van BTW
(informeer naar de vroegboekkorting)

Pijlers NLP Opleiding - Tree Eleven

Is de NLP Practitioner opleiding iets voor jou?

Deze uitgebreide opleiding is geschikt voor iedereen die investeren in zichzelf de moeite waard vindt. Wil jij het beste uit jezelf halen, anderen effectiever coachen, stappen maken in je carrière, of simpelweg gelukkiger leven, dan past deze opleiding bij jou. NLP is namelijk zowel op persoonlijk als professioneel vlak praktisch toepasbaar. 

NLP voor persoonlijke groei

Deze NLP opleiding is een ontdekkingstocht op zowel persoonlijk als professioneel gebied en is daarom erg geschikt als jij jezelf verder wilt ontwikkelen op het gebied van regie nemen in jouw eigen leven, communicatie, verbinding met anderen of als jij simpelweg een leuker leven wilt leven. Onderzoek jouw persoonlijke doelen, krijg grip op jouw emoties en overtuigingen en zet dit om in daadkracht, zodat jij de resultaten gaat behalen waar jij zo naar verlangt.

NLP voor zakelijke doeleinden

Tijdens de NLP opleiding krijg je tools om doelen makkelijker te bereiken en beter te communiceren. Dit heeft ook zijn uitwerking op jou als professional en de omgeving waarin je werkt. Je zult daarom meer in verbinding staan met je collega's, inzicht krijgen in hoe jij en teams beter kunnen samenwerken en ben je meer in staat om anderen op een positieve manier te beïnvloeden.

NLP voor coaches, trainers, managers en andere (bege)leiders

Je gaat in deze opleiding veel leren over waarom we doen wat we doen. Je krijgt inzicht in iemands bewuste en onbewuste processen en patronen. Zo kun je in een gesprek snel naar de essentie gaan en leer je hoe je anderen (cliënten, medewerkers, coachees, deelnemers, etc.) nog beter kunt begeleiden en op een positieve manier kunt beïnvloeden.

Deze opleiding op HBO niveau is uitermate geschikt voor (toekomstige) professionals die met mensen werken zoals:
Trainers en coaches, therapeuten, artsen, docenten, sociaal-maatschappelijk werkers, ambulant begeleiders, managers en teamleiders, consultants, hrm medewerkers, verandermanagers, mediators, ouders en anderen die geïnteresseerd zijn om meer regie in het leven te nemen en in hoe mensen communiceren en zich gedragen.

Niet zo zeer de functie is daarbij belangrijk, maar wel de interesse, bereidheid en de openheid om je te verdiepen in jezelf en het gedrag en communicatie van anderen.

Er is geen vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de opleiding. 

Wil je ontdekken of deze opleiding bij jou en jouw ontwikkeling past?
Neem dan even contact op en maak kennis met de trainer
of kom een keer sfeer proeven bij een (online) informatieavond.

RESULTAAT

Deze opleiding maakt jou bewust van onbewust gedrag en vaste denkpatronen. Door deze bewustwording vergroot je je keuzemogelijkheden en word jij flexibeler in je communicatie en gedrag. Hierdoor zul je beter in staat zijn om de voor jou belangrijke resultaten te behalen en leiderschap te nemen in jouw loopbaan en jouw leven.

Persoonlijke groei

Ontdekkingstocht voor persoonlijke en professionele groei

Integratie NLP vaardigheden

Neuro Linguïstisch Programmeren integreren in je leven, werk en relaties

Impactvol (bege)leiderschap

Impactvol anderen coachen, trainen, begeleiden, managen en positief beïnvloeden

Inhoud van de NLP Practitioner Opleiding

In deze opleiding ga jij de kracht ontdekken van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Daarbij ga je meer leren over de NLP fundamentals, hoe jouw brein werkt en hoe je optimaal connectie kunt maken met jezelf en met anderen. Je gaat ontdekken hoe jij regie kunt nemen in jouw leven, wat de kracht van taal is en allerlei verschillende NLP technieken. Zo doe je veel inzichten op over jezelf en over anderen. Uiteraard wordt er veel geoefend zodat je zelf kunt ervaren, voelen en doen. NLP is namelijk iets wat je doet.

De inhoud van de blokken die hieronder staan weergegeven is een richtlijn. Doordat we veel gaan oefenen, we de leerbehoefte van dat moment volgen en dus werken met dat wat zich aandient, komt alles aan bod maar kan de volgorde soms iets verschillen. 

(Klik op de blokken voor meer informatie)

NLP Fundamentals

In dit blok kom je er achter wat NLP is en wat de belangrijkste vooronderstellingen zijn. Je krijgt aan de hand van het NLP communicatiemodel meer inzicht in gedrag en communicatie.

Persoonlijk leiderschap

Voor in de bus gaan zitten in plaats van toeschouwer zijn in jouw eigen leven. Neem de regie in jouw leven. Door middel van het outcome model en het stellen van effectieve doelen werk je aan je eigen toekomstvisie.

Connectie met jezelf en anderen

In connectie staan met jezelf en de ander. Leer weerstandsloos communiceren en wordt flexibeler in jouw communicatie. Maak connectie met je gevoel, gedachten en gedrag en breng deze op 1 lijn. Krijg hier vat op, zodat het jou helpt om jouw doelen te bereiken.

Gebruiksaanwijzing van je brein

Ken de gebruiksaanwijzing van je brein. Als jij weet hoe jouw brein werkt, weet jij ook hoe je bepaalde dingen kunt veranderen. Je gaat aan de slag om patronen en gewoonten die jou niet helpen te veranderen en de aandacht te verleggen naar succesvol gedrag.

De kracht van taal

Merk op hoe krachtig taal kan zijn. Door het inzetten van verschillende taalmodellen zal jouw communicatie zo veranderen dat je meer impact hebt en misverstanden kunt voorkomen. Tevens leer je het onbewuste aan te spreken om echte verandering in gang te zetten.

Successtrategieën

Ontdek jouw missie en drijfveren. Jij weet wat jouw punt aan de horizon is en jij kunt daarom de voor jouw belangrijke stappen zetten. Van droom naar praktische invulling. Door aan jouw belemmerende overtuigingen te werken is er niets meer dat jou hoeft tegen te houden.

Omgaan met veranderingen

Niets zo interessant als verandering. Je gaat in dit blok afrekenen met je verleden en deze ervaringen omzetten naar krachtige hulpbronnen. Tevens ga je je grootste angsten te lijf waardoor er ruimte ontstaat om nieuwe dingen te leren en te ondernemen.

Integratie en afronding

In het laatste blok is het tijd om de balans op te maken van alles wat je geleerd hebt en welke enorme stappen jij gemaakt hebt. De laatste dag sluiten we af met een praktijktoets en het uitreiken van het welverdiende certificaat. Een bekrachtiging van jouw groei en nieuwe kijk op de wereld.

Welke technieken en thema's komen aan bod:

NLP Basis

NLP Doelkader

Communicatie

Taalpatronen

Waarnemings-technieken

Verandertechnieken

Strategieën en modellen

En meer...

Werkwijze

Koppeling met praktijk

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Deze oefeningen hebben een koppeling met de praktijk en zijn daardoor direct toepasbaar in werk als privé. Je wordt uitgedaagd om nieuwe zienswijzen te ontwikkelen, dat gaat op een praktische manier, zonder zweverigheid.

Interactie & Ervaren

Om een duurzame verandering te bewerkstelligen, is zelf ervaren de beste manier. Daarom zetten we in op interactie, om van en met elkaar te leren. Dus niet de hele dag luisteren, maar zelf aan de slag. En interactie dat maakt het toch ook veel leuker.

Persoonlijke aandacht

Jij verdient aandacht. Door groepen van maximaal 12 personen, kunnen wij garanderen dat jij voldoende tijd en aandacht krijgt. Ieder mens is uniek en heeft een eigen leerproces. Daar sluiten we zo goed mogelijk op aan.

Investering

Om jezelf verder te ontwikkelen vragen we een investering van je. De investering in tijd bedraagt tussen de 75 en 98 uur plus ongeveer 3 uur per week zelfstudie.

StudieonderdeelUren
Lesuren75 tot 98
Intervisie / oefenen met anderen22
Thuisstudie (+/- 3 uur per week)75
Totaal195

Qua financiële investering krijg jij een hoogwaardige opleiding, inclusief boek en syllabus, onbeperkt koffie/thee, en natuurlijk het officiële internationaal erkende NLP certificaat van The Society of NLP en mede ondertekend door dr. Richard Bandler, co-creator van NLP.

Als opleidingsinstituut is Tree Eleven opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Hierdoor zijn onze trainingen en opleidingen vrijgesteld van BTW.

Onze ervaring is dat werkgevers veelal bereid zijn (een deel van) de opleiding te vergoeden. We helpen je graag met het voorbereiden van dit gesprek, neem dan contact met ons op.

Wil je liever betalen in termijnen? Ook dat kan, neem dan even contact met ons op. 

Data & Locatie

Utrecht

NLP Practitioner Opleiding voor Professionals - Utrecht - INTENSIVE (10daags)

Start Juli 2024

Erkende NLP Practitioner opleiding voor professionals. 

Intensief bestaande uit 2 blokken van elk 5 dagen verdeeld over 2 weken

Neem de regie in jouw carrière en jouw leven.

Blok 1: Maandag 01 juli t/m vrijdag 05 juli 2024
Blok 2: Maandag 08 juli t/m vrijdag 12 juli 2024

09:30 – 17:30

Dennis van Berlo

Dennis van Berlo - Passie

 • Onbeperkt Koffie, thee en water
 • Koekjes en fruit
 • Alle Lesmaterialen
 • Erkend Certificaat

Dit is de intensieve versie. 

3200,-

 • Inschrijven niet meer mogelijk

INTERESSE-LIJST

Wil jij op de hoogte worden gehouden van onze trainingen en opleidingen? Laat dan hieronder je gegevens achter, zodat ik je op de hoogte kan houden.

.

BROCHURE AANVRAGEN

Download de digitale opleidingsbrochure voor de opleiding. Hiermee kun je op je gemak alle beschikbare informatie nog eens doorlezen.

Vul je gegevens in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten per mail.

.
Utrecht

NLP Practitioner Opleiding voor Professionals - Utrecht - INTENSIVE (10daags)

Start Juli 2023

Erkende NLP Practitioner opleiding voor professionals. 

Intensief bestaande uit 2 blokken van elk 5 dagen verdeeld over 2 weken

Neem de regie in jouw carrière en jouw leven.

Blok 1: Maandag 03 juli t/m vrijdag 07 juli 2023
Blok 2: Maandag 10 juli t/m vrijdag 14 juli 2023

09:30 – 17:30

Dennis van Berlo

Dennis van Berlo - Passie

 • Onbeperkt Koffie, thee en water
 • Koekjes en fruit
 • Alle Lesmaterialen
 • Erkend Certificaat

Wij vinden uw gezondheid erg belangrijk. In onze opleiding houden we rekening met de RIVM maatregelen. We vragen je, als je bij ons te gast bent, om je aan de huisregels te houden zodat we ieders model van de wereld kunnen respecteren en voor iedereen een mooie opleiding kunnen neerzetten.

Reeds gestart

Utrecht

NLP Practitioner Opleiding voor Professionals - Utrecht - DOORDEWEEKS

Start Januari 2024

Erkende NLP Practitioner opleiding voor professionals bestaande uit 14 dagen (7 blokken van elk 2 doordeweekse dagen) verdeeld over 6 maanden.  

Neem de regie in jouw carrière en jouw leven.

Blok 1: Do 11 januari & Vr 12 januari 2024
Blok 2: Do 1 februari & Vr 2 februari 2024
Blok 3: Do 29 februari & Vr 1 maart 2024
Blok 4: Do 21 maart & Vr 22 maart 2024
Blok 5: Do 18 april & Vr 19 april 2024
Blok 6: Do 9 mei & Vr 10 mei 2024
Blok 7: Do 6 juni & Vr 7 juni 2024

09:30 – 17:30

Dennis van Berlo

Dennis van Berlo - Passie

 • Onbeperkt Koffie, thee en water
 • Koekjes en fruit
 • Alle Lesmaterialen
 • Erkend Certificaat

Wij vinden uw gezondheid erg belangrijk. In onze opleiding houden we rekening met de RIVM maatregelen. We vragen je, als je bij ons te gast bent, om je aan de huisregels te houden zodat we ieders model van de wereld kunnen respecteren en voor iedereen een mooie opleiding kunnen neerzetten.

3200,-

nu 2450,-

 • Early birds krijgen vroegboekkorting. Klik op inschrijven om te kijken welke korting nu actief is.
Utrecht

NLP Practitioner Opleiding voor Professionals - Utrecht - INTENSIVE (10daags)

Start November 2023

Erkende NLP Practitioner opleiding voor professionals. 

Intensief bestaande uit 2 blokken van elk 5 dagen verdeeld over 2 weken

Neem de regie in jouw carrière en jouw leven.

Blok 1: Maandag 13 november t/m vrijdag 17 november 2023
Blok 2: Maandag 20 november t/m vrijdag 24 november 2023

09:30 – 17:30

Dennis van Berlo

Dennis van Berlo - Passie

 • Onbeperkt Koffie, thee en water
 • Koekjes en fruit
 • Alle Lesmaterialen
 • Erkend Certificaat

Dit is de intensieve versie. 

3200,-

nu 2450,-

 • Early birds krijgen vroegboekkorting. Klik op inschrijven om te kijken welke korting nu actief is.

BROCHURE AANVRAGEN

Download de digitale opleidingsbrochure voor de opleiding. Hiermee kun je op je gemak alle beschikbare informatie nog eens doorlezen.

Vul je gegevens in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten per mail.

.