Opleiding Systemisch Werk
Vergroot jouw systemisch inzicht

Opleiding Systemisch Werk | Fundamentals

Vergroot jouw systemisch inzicht

Algemeen

Ontdek de kracht van systemisch werk. Maak onbewuste patronen snel zichtbaar door verder te kijken dan enkel het individu. Versterk je begeleiderschap door intuïtief te werken en te leren kijken met een ruime systemische blik naar jezelf, naar anderen en hun systemen.

In de opleiding Systemisch Werk | Fundamentals leer je middels 12 opleidingsdagen, oefeningen en intervisies de belangrijkste fundamentals, om op een systemische manier te kijken, te doen, te handelen en te begeleiden. Zo leer je de systeemdynamieken uit je eigen (familie)systeem en die van anderen te herkennen, te begrijpen en te doorgronden.

Onzichtbare patronen ontdekken
Vaak speelt er zich van alles op onbewust niveau af, waardoor continue dezelfde hardnekkige patronen zich blijven herhalen. Wanneer je denkt het ene probleem opgelost te hebben, staat het volgende soortgelijke probleem alweer op je te wachten. Enorm hard werken, jezelf willen bewijzen, je oververantwoordelijk voelen, niet genoeg zelfvertrouwen ervaren, moeite hebben met grenzen aangeven of simpelweg moeite hebben om je eigen plek aan te nemen. Het zijn allemaal patronen die zorgen dat de energie niet meer stroomt en deze zijn vaak te herleiden naar het (familie)systeem. Je leert daarom in deze opleiding hoe deze patronen ontstaan, waar deze patronen een oplossing voor zijn en te ontdekken waar er ruimte is voor beweging, heling en verandering.

Leer vertrouwen op je intuïtie
Je maakt kennis met de methodiek van systemisch werk zoals familieopstellingen, organisatieopstellingen en systemisch coachen. Door te leren vertrouwen op je intuïtie en door naar de invloed van het grotere geheel op het individu te kijken, kun je de diepte ingaan. Je gaat patronen sneller doorgronden, het onzichtbare zichtbaar maken, een helende beweging maken en verandering in gang zetten. 

3 pijlers: Zelfstandig (bege)leiderschap, persoonlijk groeien en integreren in leven, werk en relaties.
Naast dat deze intensieve opleiding een persoonlijke ontdekkingstocht is, die je een enorme verrijking oplevert op zowel persoonlijk als professioneel vlak, leer je zelfstandig opstellingen begeleiden en het systemisch werk te integreren in je leven, werk en relaties.

Praktische Informatie

Opleidingsduur:
De opleiding omvat 12 trainingsdagen verdeeld over 5 maanden.

Tijden:
De opleidingsdagen zijn van 09:30 tot 17:00 uur.

Aantal deelnemers:
Maximaal 16

Locatie:
Utrecht

Wanneer:
Start weekend: September 2024
Start weekend: Februari 2025
Alle data

Inclusief:
Heerlijke lunch, onbeperkt koffie/thee, fruit en chocolade, een uitgebreide syllabus en certificaat

Frequent Asked Questions:
Kijk hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden

Opleiding Systemisch Werk Familieopstellingen

Iets voor jou

Deze intensieve opleiding is ontworpen voor (toekomstige) professionals die persoonlijk willen groeien als mens en als professional, systemische kennis willen toepassen in hun leven, werk of relatie(s) en/of hun systemische (bege)leiderschap willen ontwikkelen.

Niet zo zeer is de functie daarbij belangrijk, maar wel de interesse, bereidheid en de openheid om je te verdiepen in je eigen systemen als in de systemen van anderen.

Deze opleiding op HBO niveau is uitermate geschikt voor (toekomstige) professionals die met mensen werken zoals:
Trainers en coaches, psychologen, therapeuten, artsen, docenten, sociaal-maatschappelijk werkers, ambulant begeleiders, managers en teamleiders, consultants, hrm medewerkers, verandermanagers, mediators, ouders en anderen die geïnteresseerd zijn in het systemisch werken.

Er is geen vooropleiding nodig om deel te kunnen nemen aan de opleiding. Een vooropleiding in coaching, therapie of bekend zijn met gespreksvaardigheden is aanbevolen.

Wil je ontdekken of deze opleiding bij jou en jouw ontwikkeling past?
Neem dan even contact op en maak kennis met de trainer
of kom een keer sfeer proeven op een familieopstellingenmiddag.

Deze opleiding maakt jou bewust van onbewust gedrag en vaste denkpatronen. Door deze bewustwording vergroot je je keuzemogelijkheden en word jij flexibeler in je communicatie en gedrag. Hierdoor zul je beter in staat zijn om de voor jou belangrijke resultaten te behalen en leiderschap te nemen in jouw loopbaan en jouw leven.

Blijf op de hoogte

Ben jij geïnteresseerd in de opleiding Systemisch Werk en wil jij graag op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom deze opleiding?
Meld je dan hieronder met het formulier aan. Dan zorg ik dat jij het laatste nieuws ontvangt rondom deze opleiding.

.

RESULTAAT

Persoonlijke groei

Ontdekkingstocht voor persoonlijke en professionele groei

Integratie systemische kennis

Systemisch werk integreren in je leven, werk en relaties

Zelfstandig (bege)leiderschap

Met vertrouwen anderen intuïtief en systemisch begeleiden

Inhoud

In deze opleiding ga jij de kracht ontdekken van systemisch werk. Daarbij ga je in 6 blokken van 2 dagen veel kennis opdoen, inzichten krijgen en ervaring op doen over jezelf, de grondprincipes, de belangrijkste basisdynamieken, de basishouding, opstellingen in de praktijk en verschillende opstellingsvormen. Daarnaast wordt er veel geoefend zodat je zelf kunt ervaren, voelen en doen. 

De inhoud van de blokken die hieronder staan weergegeven is een richtlijn. Doordat we veel gaan oefenen, we de leerbehoefte van dat moment volgen en dus werken met dat wat zich aandient, komt alles aan bod maar kan de volgorde soms iets verschillen. 

Blok 1

Basisprincipes

Ontdek meer over de basisprincipes, de drie gewetens en leer systemisch waarnemen.

In het eerste blok staan, na kennismaking en verheldering van jouw persoonlijke doelen, de belangrijkste basisprincipes van systemisch werk centraal. We gaan ontdekken wat systemen zijn en wie er deel vanuit maken.

Door dieper in te gaan op de drie mechanismen en hun aspecten van binding,
ordening en balans, krijg je meer inzicht in de informatie die (onbewust) is
opgeslagen in het geweten van de cliënt of in dat van het collectief, het (familie)systeem.

Zo starten we het eerste blok al direct met oefenen en zelf opstellen, om zelf
systemisch te leren waarnemen en bewuster te worden van de eigen thema’s en het begeleiderschap.

Ook maak je een genogram waardoor je met een ander perspectief naar jouw
eigen familiesysteem als dat van een ander gaat kijken. 

De volgende onderdelen komen aan bod:

Blok 2

Dynamieken

Leer dynamieken herkennen en maak onbewuste patronen snel zichtbaar

Je hebt ondertussen ontdekt dat we allemaal in systemen leven, zoals onze families, werk en onze vriendenkring. We zijn verbonden met deze systemen en de individuen in deze systemen. Tussen de leden binnen een systeem spelen, veelal onbewust, dynamieken een belangrijke rol. Hierdoor ontstaan er patronen die in sterke mate bepalend zijn voor ons individuele gedrag.

Tijdens dit blok besteden we aandacht aan het ontstaan en het herkennen van de meest voorkomende basisdynamieken.

Aan de hand van het systemisch interview, rake vragen en enkele opstellingen ga je meer ontdekken over de zichtbare symptomen en de onzichtbare dynamieken in het familiesysteem.

We oefenen met het testen van een werkhypothese en welke interventies er bij bepaalde dynamieken mogelijk zijn.

De volgende onderdelen komen aan bod:

Blok 3

Basishouding

Ontwikkel een innerlijke houding die bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen

Je bent dit werk en deze opleiding niet voor niets gaan doen. Je wilt waarschijnlijk de ander een stukje vooruithelpen op zijn of haar pad. Dat vraagt van ons om het eigen begeleiderschap onder de loep te nemen. De innerlijke houding van de begeleider schept als het ware de voorwaarden en het kader waarbinnen systemisch werk plaats kan vinden.

We kunnen anderen het beste begeleiden als we zelf niet meer de drang hebben om te helpen, te fixen of op te lossen. In dit blok besteed je daarom aandacht aan je eigen (bege)leiderschap, onderzoek je je eigen patronen die je als begeleider onbewust kunt projecteren en ga je ontdekken hoe jij op een professionele wijze opstellingen kunt begeleiden met een open en nieuwsgierige houding zonder oordeel.

We doen oefeningen zodat jij kunt oefenen met jouw eigen basishouding, volledig in het hier en nu zijn en hoe je om kunt gaan met weerstand.

De volgende onderdelen komen aan bod:

Blok 4

Opstellen in de Praktijk

Leer bewust opstellingen in te zetten

Opstellingen maken het onzichtbare zichtbaar. Dat maakt het inzetten van opstellingen in zowel groepssessies als in 1-op-1 gesprekken erg krachtig en effectief. In dit blok besteden we daarom specifiek aandacht aan het opstellen in de praktijk. Want ondanks dat iedere opstelling anders is en het systemisch werk fenomenologisch is en dus de waarneming voorop staat, zijn er bepaalde principes die continue terugkomen.

Zo gaan we dieper in op de verschillende onderdelen van een opstelling, zoals het ingebrachte vraagstuk, het inleidende interview, de werkhypothese, de beginopstelling, mogelijke interventies, rituelen en de afsluiting. We oefenen ook met verschillende settingen en materialen, zodat je een opstelling kunt begeleiden met zowel representanten als met poppetjes of vloerankers.

Ontdek hoe jij als begeleider aanwezig blijft, door de opstelling heen beweegt en vanuit welke plek je kan werken.

De volgende onderdelen komen aan bod:

Blok 5

Organisatieopstellingen

Ontdek de legio aan mogelijkheden met het inzetten van verschillende opstellingsvormen zoals organisatieopstellingen

Spreek je over opstellingen, dan gaat het vaak over opstellingen gerelateerd aan het familiesysteem. Maar eenmaal aan het opstellen merk je dat er veel meer mogelijkheden zijn. Zo zal dit blok in het teken staan van diverse vormen die we kunnen gebruiken in het opstellingenwerk, zoals organisatieopstellingen en structuuropstellingen.

Ontdek het verschil tussen het familiesysteem en het organisatiesysteem. Dit zorgt ervoor dat je bij ieder vraagstuk bewust kunt kiezen om te werken met het familiesysteem of een ander systeem.

Daarnaast oefen je met het gebruik van abstracte elementen, zoals het doel, hulpbronnen, het thema of zelfs hele zinnen die worden opgesteld. Opstellingen lenen zich er namelijk prima voor om minder grijpbare zaken op te stellen, zoals emoties, het geheim, het denken, maar denk ook aan een geboorteland of ziekte. Tijdens dit blok ontdek je dat de mogelijkheden legio en divers zijn.

De volgende onderdelen komen aan bod:

Blok 6

Integratie

Oefenen, oefenen en oefenen en integreer het geleerde in de praktijk

In alweer het laatste blok van deze opleiding zetten we de puntjes op de i van deze persoonlijke en professionele ontdekkingstocht.

Er is nog veel oefengelegenheid en er zal volop ruimte zijn om zelf opstellingen te begeleiden. Daarnaast zal er ruimte zijn om de onderdelen van systemisch werk die nog niet duidelijk zijn, extra aandacht te geven zodat je met een voldaan gevoel jouw certificaat in ontvangst kunt nemen.

In dit laatste blok richten we ons ook op de integratie van het geleerde en de inzichten die je hebt opgedaan. Middels een eigen eindevaluatie en persoonlijke feedback ronden we de opleiding op een ludieke manier af.

De volgende onderdelen komen aan bod:

Werkwijze

KOPPELING MET PRAKTIJK

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. We oefenen veel en dat doen we met echte cases. Er is daarom altijd een koppeling met de praktijk. Je wordt uitgedaagd om nieuwe zienswijzen te ontwikkelen, dat gaat op een praktische manier middels ervaren, voelen en doen.

INTERVISIE: SAMEN OEFENEN

Tijdens de opleiding stelt men intervisiegroepen samen, waarbij de deelnemers zelf verantwoordelijkheid dragen voor het oefenen in de periode tussen de opleidingsblokken.

PERSOONLIJKE AANDACHT

Jij verdient aandacht. Door groepen van maximaal 16 personen, kunnen wij garanderen dat jij voldoende tijd en aandacht krijgt. Ieder mens is uniek en heeft een eigen leerproces. Daar sluiten we zo goed mogelijk op aan.

INTUÏTIEF EN IN HET MOMENT

Systemisch werken is fenomenologisch en de waarneming staat daarbij voorop. We werken zoveel mogelijk in het moment en met dat wat zich aandient. Zo kunnen we mee bewegen met de stroom en onze intuïtie volgen.

INTERACTIE EN ERVAREN

Om een duurzame verandering te bewerkstelligen en vaardigheden echt toe te kunnen passen, is zelf ervaren de beste manier. Daarom zetten we in op interactie, om van en met elkaar te leren. Dus niet de hele dag luisteren, maar zelf aan de slag. En interactie dat maakt het toch ook veel leuker.

GEEN GROEPSTHERAPIE

Tijdens de opleiding maken we gebruik van echte cases en thema's. Je zult daarom veel gaan ontdekken over jouzelf, over je eigen patronen en de systemen waar je deel vanuit maakt. Het is geen groepstherapie, maar een leergroep waarbij het leren over systemisch werk en jouw begeleiderschap centraal staan.

WAT ANDEREN ZEGGEN

Gisela Jellema
Gisela Jellema
Deelnemer opleiding Systemisch Werk
Lees verder
De afgelopen maanden heb ik de kennis, kunde en vakmanschap van Dennis als een spons opgezogen tijdens de opleiding "systemisch werk".

We groeiden in sneltreinvaart van 7 deelnemers die elkaar niet kenden, naar een hechte club. En dat mede dankzij de veilige omgeving die Dennis zo eigen en subtiel wist te creëren. In deze veilige omgeving hebben we vooral veel kunnen oefenen en werden we continu gechallenged (op een positieve manier).

Theorie en praktijk sloten naadloos op elkaar aan waardoor ik me nu gesterkt/sterker voel in het begeleiden van mensen.

Het was me een eer om bij Dennis in de leer te mogen!
Daphne Heijke
Daphne Heijke
Deelnemer opleiding Systemisch Werk
Lees verder
Zeer goede en diepgaande opleiding. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Dennis creëert een veilige leeromgeving en geeft op een positieve manier les. Een mooie brede basis om verder te kunnen met systemisch werk
Linda Onbelet
Linda Onbelet
Deelnemer opleiding Systemisch Werk
Lees verder
Ik ben heel blij dat ik de opleiding "systemisch werk" bij Dennis heb gevolgd. Het heeft me veel inzicht en kracht gegeven wat ik direct heb toegepast in mijn dagelijkse leven en ervaar het als een verrijking.

Met veel passie, kennis en vertrouwen weet hij je goed te begeleiden en op te leiden in systemisch werk.

Ik ben ook heel dankbaar dat ik dat met een mooie groep mensen in een veilige en verzorgde omgeving heb gedaan die verzorgd werd door Dennis.

Ik zal iedereen deze opleiding aanbevelen bij Tree Eleven zowel professioneel als persoonlijk om deze mooie reis te maken.
Elly
Elly
Deelnemer opleiding Systemisch Werk
Lees verder
Dit was een fantastische opleiding waarin niets uit de weg werd gegaan of ingekort. De systeemopstellingen werden uitgebreid behandeld.

Zo leerde je meteen je eigen systeem op orde te brengen zodat het ook weer doorgegeven kon worden. Je groepen, organisaties, individuen gericht kunt begeleiden.

De opleiding is zeer duidelijk. De trainer (Dennis van Berlo) is zeer enthousiast, heeft de kennis, is niet strak van tijd, besteedt alle aandacht aan je en je weg, professioneel, empatisch .

De ruimte is zeer toegankelijk, lunch is prima verzorgd, goed te bereiken en gratis parkeren. Ik heb over deze opleiding alleen maar pluspunten.
Ine van Grootel
Ine van Grootel
Deelnemer Familieopstellingendag
Lees verder
Ik was door een vriendin overgehaald om mee te doen aan de familie-opstellingenmiddag. Na grote twijfel, want ik vond het best spannend. Het was zo frappant wat er gebeurde. Je kijkt als het ware naar jezelf van een afstand en dat geeft een duidelijk inzicht waar je veel mee kan.

Dennis is heel professioneel en begeleidt de opstelling met bevlogenheid, stelt de juiste vragen en is zonder oordeel.

Een hele bijzondere ervaring dus waar ik echt mee verder kan. Dank je wel Dennis.
Ellen
Ellen
Deelnemer Familieopstellingendag
Lees verder
Wat een geweldige middag. Dit was een zeer bijzondere dag met mooie inzichten. Fijne sfeer en voor herhaling vatbaar.

Dennis zoekt op een fijne manier naar patronen en blijft daarbij zonder oordeel.

Magisch om de kracht van mijn eigen familie zo te ervaren.
Pauline Geluk-Hendriks
Pauline Geluk-Hendriks
Deelnemer Familieopstellingendag
Lees verder
In september heb ik deelgenomen als representant bij een familieopstellingen middag, die Dennis van Berlo had georganiseerd. Met super veel enthousiasme en zeer kundige begeleiding, kwamen er heel veel mooie inzichten in twee opstellingen. Heel leuk om te zien hoe hij weer zijn eigen manier van een opstellingsmiddag weet neer te zetten, dat maakt het zo uniek. De manier van vragen stellen, zijn luisterend oor, zijn presentatie en zijn enthousiasme maakte dit tot een geweldige middag, waarbij ik als representant ook met inzichten naar huis ging. Zeker een aanrader!
Bianca Heinsbergen
Bianca Heinsbergen
Deelnemer Familieopstellingendag
Lees verder
Ik heb deelgenomen aan de familieopstellingenmiddag. Het het maakte voor mij zoveel duidelijker, voel zoveel meer rust en balans in mezelf.

Ik raad iedereen aan zeker eens een familie opstelling mee te maken. Voor mezelf bracht het heel veel rust en inzicht waarin ik vast liep.

Heel waardevol en dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren. Heel helend zo'n dag.
Priscilla van Wijk
Priscilla van Wijk
Deelnemer Familieopstellingendag
Lees verder
Dennis bedankt voor de Familieopstellingen middag. Het heeft mij ontzettend veel inzicht gegeven.

Ook het telefoongesprek vooraf heeft mij erg geholpen, de vragen die je stelt hebben mij ook veel informatie gegeven. Ik heb mijzelf een tijd afgevraagd wat voor vraag ik moest bedenken voor de opstelling en dat zorgde ervoor dat ik het steeds heb uitgesteld, nu heb ik ervaren dat die vraag vooraf nog helemaal niet zo concreet hoeft te zijn. Jouw hulp om de wens te vertalen naar een vraag was erg fijn.

Ik kom graag nog een keer terug.
Désirée Rooijackers-Wilms
Désirée Rooijackers-Wilms
Deelnemer Familieopstellingendag
Lees verder
Afgelopen zondag een bijzondere opstellingsmiddag mogen ervaren bij Dennis van Berlo.

De begeleiding is top en zeer down to earth. Je voelt je meteen welkom door zijn open houding en alles mag er zijn.

Het heeft me een stap dichter bij mezelf gebracht. Dank je wel Dennis
Inge
Inge
Deelnemer Familieopstellingendag
Lees verder
Ik vond het heel bijzonder om mee te maken! Ik merkte dat er spanning in mijn lichaam zat maar ook dat dat niet nodig was.

Dennis is superbenaderbaar en ik merk dat hij niet oordeelt, wat erg prettig is en nodig om je open te kunnen stellen.

Ik vond het heel bijzonder om dingen te ervaren op een bepaalde positie.

Het feit dat ik letterlijk de steun van mijn ouders kon ervaren maakt me al sterker.

Bedankt voor de prettige sfeer en mooie inzichten.
Mendy
Mendy
Deelnemer Familieopstellingendag
Lees verder
Wat een mooie opstellingsmiddag heb ik mogen meemaken.

Dennis begeleidde op een fijne manier drie opstellingen waarin ik als representant stond.

Voor de vraaginbrengers mooi, ook voor mij veel inzichten.

Heel waardevol!
Vorige
Volgende

INVESTERING

Om jezelf verder te ontwikkelen vragen we een investering van je. De investering in tijd bedraagt zo’n 100 uur plus ongeveer 3 uur per week zelfstudie.

StudieonderdeelUren
Lesuren78
Intervisie22
Thuisstudie75
Totaal175

Qua financiële investering krijg jij een hoogwaardige opleiding, inclusief uitgebreide syllabus, onbeperkt koffie/thee, een heerlijke lunch en natuurlijk het officiële certificaat.

Als opleidingsinstituut is Tree Eleven opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Hierdoor zijn onze trainingen en opleidingen vrijgesteld van BTW.

Onze ervaring is dat werkgevers veelal bereid zijn (een deel van) de opleiding te vergoeden. We helpen je graag met het voorbereiden van dit gesprek, neem dan contact met ons op.

Wil je liever betalen in termijnen? Ook dat kan, neem dan even contact met ons op.

Data & Locatie

Opleiding Systemisch Werk
WEEKEND
Start: 7 september 2024

Ontdek de kracht van systemisch werk. In de opleiding Systemisch Werk | Fundamentals leer je middels 12 opleidingsdagen, oefeningen en intervisies de belangrijkste fundamentals, om op een systemische manier te kijken, te doen, te handelen en te begeleiden. Zo leer je de systeemdynamieken uit je eigen (familie)systeem en die van anderen te herkennen, te begrijpen en te doorgronden.

Blok 1: Za 7 september & Zo 8 september 2024
Blok 2: Za 5 oktober & Zo 6 oktober 2024
Blok 3: Za 9 november & Zo 10 november 2024
Blok 4: Za 7 december & Zo 8 december 2024
Blok 5: Za 11 januari & Zo 12 januari 2025
Blok 6: Za 1 februari & Zo 2 februari 2025

09:30 – 17:00

Mitland
Ariënslaan 1,
3573 PT Utrecht

*Gratis parkeren

*Openbaar vervoer vanaf Utrecht Centraal
– Neem buslijn 28, 50, 52 of 53. Deze bussen rijden gemiddeld iedere 10 minuten.
– Stap uit bij halte Oorsprongpark. Vanaf deze halte is het ongeveer 10 minuten lopen.

Dennis van Berlo

Dennis van Berlo - Passie

 • Koffie & thee
 • Koekjes, chocolade en fruit
 • Heerlijke lunch
 • Uitgebreide Syllabus
 • Certificaat

Maak gebruik van het speciale actietarief.
Tree Eleven doet niet mee met het Stap-Budget.

 

Investering: 2880,-
Met vroegboekkorting: 2500,- 

Landhuis in de stad - Familieopstellingen - Tree Eleven

Opleiding Systemisch Werk
WEEKEND
Start: 8 februari 2025

Ontdek de kracht van systemisch werk. In de opleiding Systemisch Werk | Fundamentals leer je middels 12 opleidingsdagen, oefeningen en intervisies de belangrijkste fundamentals, om op een systemische manier te kijken, te doen, te handelen en te begeleiden. Zo leer je de systeemdynamieken uit je eigen (familie)systeem en die van anderen te herkennen, te begrijpen en te doorgronden.

Blok 1: Za 8 februari & Zo 9 februari 2025
Blok 2: Za 8 maart & Zo 9 maart 2025
Blok 3: Za 5 april & Zo 6 april 2025
Blok 4: Za 10 mei & Zo 11 mei 2025
Blok 5: Za 31 mei & Zo 1 juni 2025
Blok 6: Za 21 juni & Zo 22 juni 2025

09:30 – 17:00

Dennis van Berlo

Dennis van Berlo - Passie

 • Koffie & thee
 • Koekjes, chocolade en fruit
 • Heerlijke lunch
 • Uitgebreide Syllabus
 • Certificaat

We houden rekening met de dan geldende corona-maatregelen. 

Omdat ik ieders gezondheid serieus neem, zou ik willen vragen dat als je klachten hebt die gerelateerd kunnen zijn aan Corona om dan niet te komen. In alle andere gevallen ben je natuurlijk van harte welkom. 

 

Investering: 2880,-
Met vroegboekkorting: 2500,- 

Landhuis in de stad - Familieopstellingen - Tree Eleven

Opleiding Systemisch Werk
WEEKEND
Start: 10 februari 2024

Ontdek de kracht van systemisch werk. In de opleiding Systemisch Werk | Fundamentals leer je middels 12 opleidingsdagen, oefeningen en intervisies de belangrijkste fundamentals, om op een systemische manier te kijken, te doen, te handelen en te begeleiden. Zo leer je de systeemdynamieken uit je eigen (familie)systeem en die van anderen te herkennen, te begrijpen en te doorgronden.

Blok 1: Za 10 februari & Zo 11 februari 2024
Blok 2: Za 9 maart & Zo 10 maart 2024
Blok 3: Za 6 april & Zo 7 april 2024
Blok 4: Za 11 mei & Zo 12 mei 2024
Blok 5: Za 1 juni & Zo 2 juni 2024
Blok 6: Za 22 juni & Zo 23 juni 2024

09:30 – 17:00

Dennis van Berlo

Dennis van Berlo - Passie

 • Koffie & thee
 • Koekjes, chocolade en fruit
 • Heerlijke lunch
 • Uitgebreide Syllabus
 • Certificaat

We houden rekening met de dan geldende corona-maatregelen. 

Omdat ik ieders gezondheid serieus neem, zou ik willen vragen dat als je klachten hebt die gerelateerd kunnen zijn aan Corona om dan niet te komen. In alle andere gevallen ben je natuurlijk van harte welkom. 

 

Investering: 2880,-
Met vroegboekkorting: 2500,- 

BROCHURE AANVRAGEN

Download de digitale opleidingsbrochure voor de opleiding. Hiermee kun je op je gemak alle beschikbare informatie nog eens doorlezen.

Vul je gegevens in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten per mail.

.

INTERESSE-LIJST

Heb jij wel interesse in de opleiding, maar is het bijvoorbeeld nu het moment nog niet of komt de data niet gelegen? Laat hieronder je naam en emailadres achter en we houden je graag op de hoogte. 

.

Meer informatie over
de opleiding Systemisch Werk?

Dennis van Berlo Tree Eleven training & coaching

Veel gestelde vragen - FAQ

Systemisch werk is een benadering en een zienswijze door op een bepaalde manier naar sociale systemen te kijken.

Familieopstellingen zijn een praktische werkvorm die gebruikt wordt binnen het systemisch werk om deze systemen en hun dynamieken zichtbaar te maken.

Opstellingen zijn daarom een belangrijk onderdeel van systemisch werk, maar systemisch werk gaat verder dan alleen opstellen.

Absoluut. Iedereen kan leren om te werken met systemen en verder te kijken dan enkel het individu. Ook het begeleiderschap is in principe door iedereen te leren. De één zal daar meer aanleg voor hebben dan de ander, een ander brengt veel ervaring mee vanuit de praktijk en een ander is bereid om veel te oefenen. Zo bewandelt ieder zijn eigen weg.

Voor de opleiding Systemisch Werk is geen specifieke opleiding vereist. 

Het niveau van de opleiding is op HBO-niveau. 

Een vooropleiding in coaching, therapie of bekend zijn met gespreksvaardigheden is aanbevolen.

De opleiding heeft een studiebelasting van ongeveer 100 uren voor lesuren en intervisie plus ongeveer 3 uur per week zelfstudie zoals het lezen van boeken en werken met de syllabus.

Tijdens de opleiding vormen deelnemers oefengroepen (Intervisie-groepen) met elkaar en is het de bedoeling dat men tussen de opleidingsdagen met elkaar afspreekt om met elkaar te oefenen en het systemisch werk zich eigen te maken. 

Ja! De opleiding Systemisch Werk is gebouwd op 3 pijlers. 
1. Persoonlijke groei: Een ontdekkingstocht voor persoonlijke en professionele groei.

2. Integratie Systemische Kennis: Systemisch werk integreren in je leven, werk en relaties.

3. Zelfstandig (bege)leiderschap: Met vertrouwen anderen intuïtief en systemisch begeleiden.

Tijdens de opleiding maken we gebruik van echte cases en thema’s. Je zult daarom veel gaan ontdekken over jouzelf, over je eigen patronen en de systemen waar je deel vanuit maakt.

Het is echter geen groepstherapie, maar een leergroep waarbij het leren over systemisch werk en jouw begeleiderschap centraal staan.

Niets moet, maar het kan wel. Het is zowel mogelijk om met groepen te werken, maar je leert ook systemisch werk toe te passen in één-op-één situaties. 

Systemisch werk gaat verder dan alleen opstellingen. Zo kun je systemisch werk ook toepassen in gesprekken, speeches en gewoon bij de dagelijkse keuzes die je maakt.

Nee, er is geen examen. Wel maak je op het einde een eigen eindevaluatie van de opgedane inzichten en het geleerde. Dat wordt echter niet beoordeeld met een goed of fout.

Om het certificaat te ontvangen is er wel een aanwezigheidsplicht van minimaal 75%.

Ja, het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen. Neem daarvoor even contact met ons op.

De groepen tijdens deze opleiding zijn maximaal 16 personen. We werken namelijk het liefst met niet al te grote groepen want iedereen verdient de aandacht die ze nodig hebben. Jij dus ook. Door groepen van maximaal 16 personen te hebben, kunnen wij garanderen dat jij voldoende tijd en aandacht krijgt.

Daarnaast zullen we opstellingen gaan begeleiden met representanten en zullen we werken met eigen cases. Dan is het fijn als de groep uit meer dan 5 personen bestaat, zodat je voldoende keuze hebt bij het kiezen van representanten, je ook meer verscheidenheid hebt aan thema’s die worden ingebracht en je niet altijd representant hoeft te staan en dus ook bijvoorbeeld eens kunt observeren.

We gaan er vanuit dat je alle dagen aanwezig bent, vooral ook omdat je eigenlijk geen dag wilt missen ;). Nu kan het gebeuren dat je er onverhoopt een keer niet bij kan zijn. Laat dit dan weten en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn en hoe je de gemiste stof zou kunnen inhalen.

Heb jij een vraag en wil je die graag beantwoord hebben? Neem dan gerust contact met ons op door even te bellen, te appen of te mailen.