Circle of Excellence

MET DEZE NLP TECHNIEK “CIRCLE OF EXCELLENCE” KOPPEL JE POSITIEVE HULPBRON-STEMMINGEN AAN EEN DENKBEELDIGE CIRKEL DIE JE OVERAL MEE NAARTOE KUNT NEMEN. HET HELPT OM VERMOGENDE STEMMINGEN MAKKELIJK TE KUNNEN OPROEPEN.

De Circle of Excellence is gebaseerd op de techniek van een gestapeld anker. Een gestapeld anker is een meervoudig anker waarbij meerdere vermogende stemmingen aan een bepaalde prikkel worden gekoppeld.

Dat kan dus op verschillende manieren. Zo kun je resource ankers gebruiken zoals beschreven in de stappen hieronder, maar je kunt bijvoorbeeld ook geluiden of woorden gebruiken terwijl je de cirkel instapt of gebruik maken van voorwerpen. 

Het belangrijkste is dat de  hulpbronstemmingen worden gekoppeld aan de Circle of Excellence, zodat iedere keer als je een stemming goed kunt gebruiken, je enkel in de cirkel hoeft te stappen.

De stappen van de Circle of Excellence

  1. Maak rapport met het subject. Vraag het subject naar de situatie waarin hij over een bepaalde hulpbron zou willen beschikken. Vraag door.
  2. Laat subject een denkbeeldige cirkel (of ander symbool dat passend is voor het subject) voor zich op de grond voorstellen. Vraag naar de eigenschappen van de cirkel, zoals grootte, kleur en andere specifieke eigenschappen. Laat het een echte cirkel van excellence zijn.
  3. Informeer naar welke hulpbron subject graag zou willen ervaren in een bepaalde situatie. Een hulpbron die helpt zoals rust, vol zelfvertrouwen, energiek, enorm krachtig etc.
  4. Laat het subject in gedachten teruggaan naar een moment waar hij deze interne staat ervoer. Laat het een levendige herinnering zijn en vergroot de kracht door  sub-modaliteiten te veranderen. Anker deze staat.
  5. Laat subject nu in de cirkel stappen terwijl de hulpbron geassocieerd herinnert wordt en zo toegang krijgt tot de vermogende staat. Vuur anker af. Herbeleef de situatie.
  6. Subject stapt nu weer uit de cirkel. Breakstate oftewel een neutrale stemming.
  7. Test het anker door subject weer in de cirkel te laten stappen. Kalibreer. Als het positieve gevoel terug  komt dan is het anker geslaagd. Zo niet, herhaal dan vanaf stap 4.
  8. Voeg eventueel nog een vermogende staat toe die kan helpen in de situatie beschreven bij stap 1. Informeer weer welke hulpbron zou kunnen helpen en herhaal stap 4 tot en met 6. Je kunt dit herhalen met meerdere hulpbronnen om de cirkel nog krachtiger te maken.
  9. Future Pace: Test nu deze Circle of Excellence met een beeld in de toekomst. Laat subject een situatie in de toekomst inbeelden zoals bijvoorbeeld een komende presentatie of moeilijk gesprek, en laat hem de cirkel met alle kleuren en eigenschappen weer op de grond voorstellen. Subject stapt in de cirkel. Kalibreer.
  10. Zodra de cirkel voltooid is  en de hulpbronnen toegevoegd zijn is het mogelijk om deze cirkel op ieder moment op te roepen. Sommige nemen de cirkel in gedachte met zich mee in hun broekzak anderen laten het op een specifieke plek achter. Kies wat voor jou werkt.

Circle of Excellence zelf leren?

Wil je zelf leren hoe je vermogende hulpbronnen oproept en koppelt, zodat jij op belangrijke momenten krachtiger en met rust kunt presteren? Volg dan een NLP opleiding bij Tree Eleven. Kijk bij trainingen, neem contact op of word lid van de gratis NLP community.

Community aanmelden

Wil je dit artikel delen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkedin
Deel op WhatsApp

Laat een reactie achter

GRATIS E-BOOK

E-book NLP voor Professionals

'NLP voor Professionals'

Ontdek de kracht van NLP

Ontdek de kracht van NLP; een proeverij van wat NLP voor jou als professional kan betekenen. Groei op het gebied van bewustwording, persoonlijk leiderschap en communicatie, zodat jij beter in staat bent om de voor jouw gewenste resultaten te behalen.

.
Kan ik je helpen?