Glimlach als je de telefoon opneemt

De telefoon gaat over. Is het een potentiële klant of is het je manager? Wellicht die ene collega die altijd op het laatste moment nog iets van je nodig heeft. Hoe dan ook, het is fijn als je dit gesprek zo fijn mogelijk kunt voeren, toch?

Vaak zitten we tijdens een telefoongesprek. De ene meer onderuit gezakt dan de ander, en de één nog bezig met enkele taken op zijn computerscherm terwijl de beller te woord wordt gestaan. Maar wist jij dat uit onderzoek blijkt dat houding en gebaren directe invloed hebben op je stem? Laten we dit dan in ons voordeel gaan gebruiken.

Probeer het zelf maar eens uit tijdens een telefoongesprek. Ontdek eens wat er met je stem gebeurt als je rechtop gaat zitten, rechte rug en hoofd. Je zult merken dat je stem luider wordt. Zo zul je zelfverzekerder over komen als je staat en mensen die zitten, praten over het algemeen zachter en klinken geremder. Loop je heen en weer zul je steeds sneller gaan praten.

Dit wetende, kun je dus ook de telefoon op nemen met een glimlach. De beller zal je gezicht niet kunnen zien, maar je bent automatisch een stuk vriendelijker. De glimlach is daardoor hoorbaar in je stem. Door de glimlach zullen positieve chemische reacties worden aangemaakt in je hersenen en daardoor kom je een stuk vriendelijker over.

Het proberen waard toch?

Wil je dit artikel delen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkedin
Deel op WhatsApp

Laat een reactie achter

GRATIS E-BOOK

E-book NLP voor Professionals

'NLP voor Professionals'

Ontdek de kracht van NLP

Ontdek de kracht van NLP; een proeverij van wat NLP voor jou als professional kan betekenen. Groei op het gebied van bewustwording, persoonlijk leiderschap en communicatie, zodat jij beter in staat bent om de voor jouw gewenste resultaten te behalen.

.
Kan ik je helpen?