Wat is jouw doel vandaag?

Hoe effectief ben jij op een dag? Hoe eenvoudig is het voor jou om focus te houden? Kijk jij aan het einde van de dag terug en denk je… weer niet aan toe gekomen wat ik vandaag wilde bereiken. Als dat zo is, lees dan verder hoe je met 1 simpele vraag (wat is jouw doel vandaag?) effectiever, met meer resultaat en een voldaner gevoel de dag door komt.

Velen vinden het lastig om te doen wat echt belangrijk voor ze is. Een enorme to-do lijst, telefoontjes tussendoor, mensen aan je bureau, het leidt allemaal af van wat je eigenlijk wilde bereiken die dag. En op het einde van de dag is je to-do list langer dan waarmee je begon. Niet echt een fijn gevoel, toch?

Wat is jouw doel vandaag?

Grote kans dat je die vraag niet direct kunt beantwoorden. De meesten van ons gaan naar het werk, beginnen waar ze die dag ervoor geëindigd zijn of openen de mailbox en beginnen bij de openstaande vlaggetjes. Maar wat wil je vandaag bereiken? Wat wil je vandaag toevoegen? Wat ga je vandaag echt af hebben? Wanneer is jouw dag geslaagd vandaag?

Drie (plus 1) stappen om het maximale uit jouw dag te halen

Neem daarom iedere ochtend enkele minuten de tijd om het maximale uit jouw dag te halen:

  1. Schrijf op wat je deze dag echt wilt bereiken
    Door het op te schrijven zul je merken dat je veel meer commitment gaat creëren met jezelf én met je doel. Daardoor is de kans dus groter dat je dit doel ook echt gaat bereiken. Het voelt als een soort afspraak met jezelf.
  2. Maak dit zo concreet mogelijk.
    Wat wil je precies bereiken? Dat kan van alles zijn, groot en klein. Maak ze concreet en zorg in je agenda dat je er tijd voor vrij maakt. Is het een takenlijstje dat je kunt afvinken of wil je vandaag in die belangrijke meeting een nuttige bijdrage leveren. Maak concreet wat het is, hoe het eruit zou zien, wat voor gevoel je erbij hebt als het af is. Ik heb het niet over een héle to-do list. Nee, ik heb het over 1, 2 maximaal 3 dingen die jij écht gedaan wilt hebben vandaag.
  3. Rond deze taken af
    Eenmaal op het werk, wil je het liefst beginnen om deze belangrijke doelen te bereiken. Heb je ze namelijk behaald, dan maakt het verder niet meer zoveel uit wat er de rest van de dag gebeurt. Hoe voldaan ga je dan de dag door?

Bonus: Visualisatie

Wil jij echt het maximale uit je dag halen, neem dan even de tijd voor een visualisatie van je doelen. Dat hoeft niet lang te duren, maar zorg ervoor dat jij jezelf visualiseert hoe jij aan je doelen werkt die dag én hoe je deze doelen hebt bereikt. Door het in gedachte al te doorlopen en af te ronden, zet je jezelf in de juiste stand om dit ook echt werkelijkheid te maken. Het kan daarbij helpen om je ogen te sluiten en even rustig adem te halen. Focus dan op jouw doel. Kijk om je heen, luister naar wat je hoort en voel daarbij wat je voelt. Merk op hoe jij dit doel waarmaakt en merk op hoe je dit doel behaalt. Wat zie je, hoor je en voel je nu je dit doel in deze visualisatie behaalt. Kun je jezelf van een afstandje zien? Blijf even bij dit beeld stilstaan. Is dit geen heerlijke motivatie om de dag nu te beginnen?

Succes met het bereiken van jouw doel vandaag.

Wil je dit artikel delen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkedin
Deel op WhatsApp

Laat een reactie achter

Kan ik je helpen?