Bekijk jouw baan vanuit een ander perspectief

Heb jij die ideale droombaan al gevonden? Om jouw droombaan te creëren is het niet altijd nodig om van baan of functie te wisselen. Een kleine verandering van perspectief kan al leiden tot een toename van werkvreugde. Het vanuit een ander perspectief naar je baan kijken heet cognitief job craften.

Niets heeft betekenis van zichzelf

Niets heeft betekenis van zichzelf behalve de betekenis die jij er aan geeft. Dat geldt ook voor jouw werk. Door aanpassingen te maken in de waarde en betekenis die jij aan je taken geeft, ga jij de taken anders beleven.

Om aanpassingen aan jouw beeld te kunnen maken, is het belangrijk om het plaatje in een breder perspectief te zien. Onderzoek daarom waarom jouw taken belangrijk zijn voor jou én voor anderen. Wat draag jij bij in het grote geheel? Wat gebeurt er als jij je taken niet meer uitvoert? Ontdek voor jezelf waar jij betekenisvol bent. Want als jij inziet hoe betekenisvol jouw taken zijn, is het eenvoudiger om deze met plezier uit te voeren.

Hoe kijk jij tegen jouw baan aan?

Ben jij als metselaar enkel stenen aan het stapelen, of bouw jij een mooi huis en creëer jij woongenot voor een familie?

Ben jij iemand die zo af en toe een keer op enter duwt? Of zorg jij ervoor dat door jouw rapportages de juiste beslissingen genomen worden in het bestuur waardoor het bedrijf de juiste koers kan houden?

Laat het me weten hoe jij naar je huidige baan kijkt.

Kan jij wel wat hulp gebruiken om echt betekenisvol te zijn in je werk? Download dan mijn gratis ebook; ontdek jouw unieke bijdrage. Of laten we in gesprek gaan over jouw ambities om echt die impact te gaan maken die jij zo graag wilt maken.

Wil je dit artikel delen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkedin
Deel op WhatsApp

Laat een reactie achter

GRATIS E-BOOK

Ebook Ontdek Jouw Unieke Bijdrage - Tree Eleven Training & Coaching

'ONTDEK JOUW UNIEKE BIJDRAGE'

In 11 stappen doen wat écht bij jou past; bevlogen en met betekenis

Wil jij ook passievol, bevlogen en met betekenis jouw loopbaan vormgeven? Ontdek aan de hand van simpele maar impactvolle oefeningen jouw unieke bijdrage en creëer jouw ideale droombaan.

.
Kan ik je helpen?