Focus houden met de cirkel van invloed

Focus houden in deze Coronacrisis, dat is niet altijd makkelijk. Maar dit kun je gelukkig wel trainen. Leer focus te houden met de cirkel van invloed.

De hele dag gebeurt er van alles om je heen. Daarbij zijn er dingen waar je wel invloed op hebt en zo zijn er zaken waar je minder tot geen invloed op hebt. De manier hoe je daarmee omgaat beïnvloedt uiteindelijk jouw humeur en jouw daadkracht.

Denk daarbij eens aan het weer, de economie of de voorraad toiletpapier in de winkel. Dit zijn zaken die ons humeur wel kunnen beïnvloeden, maar hoeveel invloed kunnen we daar op uitoefenen? Precies heel weinig tot niets. Zonde om hier dan veel tijd mee kwijt te zijn, lijkt me.

Cirkel van Invloed - Tree Eleven
Cirkel van Invloed – Tree Eleven

Jouw eigen gedrag, wat jij eet, wat jij leest en of je er uiteindelijk voor kiest om te lachen, dat bepaal jij. Daar heb je wel invloed op. Covey geeft in zijn boek de 7 eigenschappen van effectief leiderschap daarom aan: Ben Proactief en focus op datgene wat je kan beïnvloeden. Daardoor ervaar je voldoening en waardering. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat jouw cirkel van invloed steeds groter wordt en je dus jouw impact vergroot.

Als jij 1 ding meer vanuit je cirkel van invloed zou kunnen doen om je impact te vergroten, wat zou dat dan zijn?

Meer lezen?

Wil je dit artikel delen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkedin
Deel op WhatsApp

Laat een reactie achter

Kan ik je helpen?