Op jouw plek in je kracht
Systemisch Coachtraject

Loop jij continue tegen bepaalde uitdagingen aan? Heb jij het ene probleem bijna opgelost en staat er direct een soortgelijk probleem op je te wachten? Dan is er wellicht sprake van een patroon. Onderzoek dan jouw systeem en zorg voor die krachtige impuls tot een fundamentele verandering.

Dit traject past bij jou als..

Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt.
Je eigen familie is zo’n systeem, maar ook de organisatie waarbinnen je werkt, een vereniging, een team of je sociale omgeving.

Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in de systemen waarin we zijn opgegroeid. We hebben bekrachtigende en beperkende patronen, vaak uit loyaliteit, meegenomen.

Door inzicht te krijgen in jouw systemen en de daarbij behorende verborgen dynamieken, ben je in staat om tot een fundamentele verandering in je denken, voelen en doen te komen. Dit traject past bij jou als je wilt gaan werken aan de verstrikkingen uit jouw systeem. 

Herken je bij jezelf

Welke dynamieken en patronen openbaren zich

Het maakt niet zoveel uit welk werk je doet, want overal lopen mensen tegen situaties aan waar ze niet zo goed raad mee weten of waar ze tegen op zien. Zo herken je wellicht dat je last hebt van bepaalde patronen die steeds maar weer de kop op steken. In je kinderjaren is hiervoor de basis gelegd. Dit zijn zowel positieve als negatieve overtuigingen, normen, waarden en ervaringen die jou gevormd hebben. Al deze ervaringen leiden nu tot een bepaald gedrag. Herken jij dilemma’s waar je mee worstelt, emoties die je niet kunt verklaren, een onbalans in geven en nemen of een extreem hoog verantwoordelijkheidsgevoel? Dan past dit traject uitstekend bij jou.

Moeite met je mening geven

Je vindt het lastig om je mening te geven of iets te zeggen tijdens vergaderingen.

Niet volledig in jouw kracht

Je voelt dat je hard aan het werk bent terwijl je energie afneemt.

Over-
verantwoordelijk

Je voelt een hoge verantwoordelijk. Zo doe jij de klote klussen omdat niemand anders ze oppakt.

Aardig gevonden willen worden

Je wilt graag aardig gevonden worden en daardoor vind je het lastig om feedback te geven en om nee te zeggen.

Keuzes maken

Je merkt dat je twijfelt en het lastig vindt om keuzes te maken.

Autoriteit

Je hebt vaak een oordeel over je leidinggevende of je hebt moeite met hiërarchie.

Herhalende patronen

Je loopt ergens vast in je werk en je wilt hier nu echt verandering in brengen.

Oneerlijkheid

Je geeft voor je gevoel altijd meer dan dat je er voor terugkrijgt (bijv. salaris of waardering).

Opstellingen? Vertel me meer

Wat is een opstelling?

Een opstelling is een ruimtelijke weergave van een systeem, bijvoorbeeld van je familie of van de organisatie waarin je werkt. Een opstelling geeft een andere kijk op de oorzaken van bepaalde emoties of gedrag. Het maakt het onzichtbare zichtbaar.

Zo is ieder mens onderdeel van verschillende systemen en dus van een groter geheel. Elk systeem heeft daarbij zijn eigen dynamieken. Deze verborgen dynamieken blijken ons gedrag in hoge mate te bepalen en worden in een opstelling zichtbaar. 

In dit individuele coachtraject maken we gebruik van tafelopstellingen en/of opstellingen met vloerplaten. 

Wanneer een opstelling?

Een opstelling helpt met name bij vragen of problemen die al langer spelen en waar je op de één of andere manier niet verder mee komt. Denk daarbij aan patronen of situaties die zich continue herhalen.

Een opstelling dringt door naar de kern van het gedrag of het probleem. Door zonder oordeel naar jouw systeem te krijgen en stil te staan bij de 4 basisprincipes (erkennen,  erbij horen, orderning en balans in geven te nemen) ontstaat er al beweging. 

Door deze transformatie op het diepste niveau van je bewustzijn geeft een opstelling een krachtige impuls tot een fundamentele verandering in je denken, voelen en doen. 

Dit traject levert jou op...

Innerlijke kracht

Ontdek meer over jezelf, jouw systemen, patronen, verbindingen, emoties en gedachten. Sta op je eigen plek en ervaar het gevoel dat jij de hele wereld aan kan.

Energie

Laat weer stromen van wat vast zat. Met nieuwe inzichten en energie ben jij klaar om jouw carrière een boost te geven.

Nieuwe patronen

Krijg inzicht in de dynamieken van jouw systeem. Zeg vaarwel tegen oude gewoontes en patronen die jou niet helpen of niet bij jou horen.

Resultaat

Duidelijke focus op jouw thema. Door niet op zoek te gaan naar een oplossing maar zonder oordeel werken waardoor heling en oplossingen zelf ontstaan.

Inzicht in jouw patronen

Je kijkt breder dan enkel naar het individu. Het onzichtbare wordt zichtbaar waardoor jij weer stappen kunt maken.

Handige Tools

Gebruik handige tools om inzicht te krijgen en in actie te komen en te blijven.

Hoe is dit traject opgebouwd...

(klik op de afbeeldingen voor meer informatie)

Professionele begeleiding op maat

Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw doelen en maken we een persoonlijk plan. Het kan zijn dat één individuele opstelling of systemische coachsessie voldoende is, het kan ook gewenst zijn om een aantal keren af te spreken. Dit is afhankelijk van de vraag en je persoonlijke omstandigheden.

Technieken en opstellingen

In een individuele opstelling onderzoeken we samen wat er speelt. Dat gebeurt door zonder oordeel te kijken en door systemische vragen te stellen. Afhankelijk van de vraag doen we een tafelopstelling en/of maken we gebruik van vloerplaten.

Praktische opdrachten en handige tools

Tussen de gesprekken door ontvang je praktische opdrachten, visualisaties en handige tools zodat jij een blijvende verandering gaat bewerkstelligen.

Kies nu voor jezelf!
Plan een vrijblijvend ambitiegesprek.

Wat mag je verwachten

Jouw pad om jouw plek in te nemen en in jouw kracht te staan

Onderzoek wat er speelt

Onderzoek wat er speelt

In een (individuele) opstelling onderzoeken we samen wat er speelt. Aan de hand van systemische vragen worden patronen en dynamieken zichtbaar.

Krijg inzicht in jouw systemen

Krijg inzicht in jouw systemen

Door zonder oordeel te kijken, systemische vragen te stellen, jouw systeem uit te tekenen en jouw systeem op te stellen worden dynamieken en overstijgende patronen helder.

Laat de beweging toe

Laat de beweging toe

Door zichtbaar te maken wat onzichtbaar is, zal datgene in beweging komen wat vast zit. Eén kleine stap kan al veel beweging brengen. Laat de energie weer stromen of ervaar een verschuiving in perceptie.

ZET NU DIE STAP!

Heb je vragen of wil je advies wat het beste bij jou past? Neem dan contact met me op.